To nejlepší z Madeiry + Koupání na Ostrově Porto Santo (letecky z Prahy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Portugalsko
Ubytování Hotel na Madeiře, hotel na Portu Santu
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 41 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Připravte se na exotický zážitek s průvodcem, který se vyzná. Objevíte dechberoucí místa Madeiry a odpočinete si na krásné pláži ostrova Porto Santo. Ochutnáte madeirské víno i místní rum, vychutnáte si výhled z Pico do Areeiro i divoký oceán u Porto da Cruz. Nechte se unášet místní ostrovní atmosférou, půvabem nedotčené přírody a užijte si pravé madeirské léto!

Popis stravování

Během výletů se zastavuje na oběd v restauracích vytipovaných průvodcem a okoštujete tak tradiční madeirskou kuchyni. Na večeři doporučí průvodce speciality v okolních restauracích.

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy do Funchalu, poté transfer na hotel. 

2. den

Dnešní den věnujeme poznávání západní části ostrova. Užijeme si výhledy z náhorní plošiny Paul da Serra, projdeme se vavřínovým lesem Fanal, a navštívíme lávová jezírka v Porto Moniz. Dnes se seznámíme se západní částí Madeiry, kde se nad modrým Atlantikem tyčí ty nejvyšší útesy celého ostrova. Nejprve zamíříme přes průsmyk Encumeada na náhorní plošinu Paul da Serra. Touto plání, v níž budeme často projíždět hustými mraky, a vzápětí nad námi možná zase vykoukne modré nebe, budeme směřovat až do pohádkového lesa Fanal. Zde se projdeme mezi mohutnými starými vavříny pohádkovým lesem. Krásnými horskými scenériemi sjedeme do malebného Porto Moniz, známého svými lávovými jezírky a severním pobřežím s mnoha vodopády se budeme přesouvat zpátky na jih.

3. den

Pobřežní trek do Porto da Cruz, horský trh. Vysoké útesy Madeiry nenabízí mnoho pobřežních stezek, ale těch pár stojí opravdu za to. Ve stráních nad městečkem Machico se napojíme na canicalskou levádu a zanedlouho začneme zlehka stoupat do sedla Boca do Risco. Odtud již vede udržovaná pěšina po skalních útesech a dále eukalyptovým lesem do Porto da Cruz. Tuto fantastickou túru zakončíme výborným obědem (vyhlášená je zde chobotnice) v restauraci na břehu Atlantiku a s koupáním. ČAS: 4 hodiny / DÉLKA: 11 kilometrů / PŘEVÝŠENÍ: 150 metrů při výstupu, zanedbatelné při sestupu Cestou zpět zavítáme na horský trh. Na této dynamické tržnici nakupuje půlka ostrova každou neděli vždy čerstvé ovoce a zeleninu, bylinky, kytky, chléb, škvarky, koláče... A pěkně to tu žije. Nechybí samozřejmě poncha a cidra (alkoholický mošt), často i živá folklorní muzika a tanečky.

4. den

Dnes nás čekají nezapomenutelné výhledy a přírodní krásy na východě ostrova. Z Pico do Areeiro budeme obdivovat nejvyšší horské hřebeny Madeiry, projdeme se k nádherné vyhlídce Balcones, vychutnáme si dechberoucí panoramata mysu Sao Laurenco a na závěr dne se projedeme na saních.  Nejprve vyjedeme na třetí nejvyšší horu Madeiry, Pico do Areeiro – 1818 metrů, odkud se otevírá úchvatný pohled na nejvyšší horu, okolní masívy a údolí. Lesní krajinou sjedeme do Ribeiro Frio, kde jsou sádky pstruhů a možnost 45minutové procházky kolem levády přes starý vavřínový les na krásnou vyhlídku Balcones. Naprostý kontrast přírody nás čeká na mysu Sao Laurenco - polopoušť. V závěru dne zavítáme na kopec Monte, kde nakoukneme do kostela s ostatky Karla I., posledního českého krále. Zájemci mohou absolvovat jízdu na tradičních proutěných saních (15 €).

5. den

Dnes nás čeká prohlídka hlavního města Funchal, ochutnávka lokálních produktů a návštěva divoké zahrady plné orchidejí. Volné odpoledne. Taxíkem pojedeme nejprve na vyhlídku Boa Vista, kde se nachází netradiční zahrada orchidejí obrostlá mnoha exotickými květinami. Odtud už se hlavním městem budeme toulat pěšky. Na tržnici ochutnáme několik druhů exotického ovoce, ve vinařství Oliveiras zase koštneme madeirské víno. Navštívíme katedrálu Sé a radniční náměstí s kostelem Sv. Jana Evangelisty. Odpoledne volný program.

6. den

Přejezd lodí na ostrov Porto Santo, odpočinek na pláži. V brzkých ranních hodinách nás čeká plavba lodí na ostrov Porto Santo (v délce cca 3 hodiny). Kolem lodi často skáčou delfíni a není neobvyklé zahlédnout během plavby také velryby. Ostrov leží severovýchodně od Madeiry a pyšní se krásnou, 8 km dlouhou pláží se zlatým pískem, podle níž bývá celý ostrov nazýván Ilha Dourada – Zlatý ostrov. Odpoledne si budeme moci užít lenošení na pláži nebo využít některé z mnoha dalších aktivit, které Porto Santo nabízí. Je zde k dispozici pár malých pláží, zapadlých hospůdek, vyhlášené golfové hřiště a další atrakce v případě, že by vás ležení na pláži nebavilo. Budete-li mít zájem, můžete nevelký ostrov snadno objet taxíkem, jeepem, pronajmout si auto, skútr či čtyřkolku.    

7. den

Dnes budeme pokračovat v lenošení na tomto úžasném ostrově. Čeká nás volný program na ostrově Porto Santo až do pozdních večerních hodin, kdy nám odplouvá loď zpět na Madeiru. Toužíte-li po poznání, můžete na ostrově navštívit například Kolumbův dům, ve kterém objevitel Ameriky údajně kdysi žil. V domě si můžete prohlédnout malé muzeum s expozicí o Kolumbových cestách, mimo jiné staré mapy s tehdejším pohledem na svět nebo galerii Kolumbových portrétů. Dům stojí v hlavním městě ostrova Vila Baleia s radnicí, jasně bílým kostelem a četnými kavárnami a možnostmi občerstvení. Po návratu na Madeiru v pozdních večerních hodinách transfer na hotel a ubytování.

8. den

Poznávání severní části ostrova. Ráno se pokocháme útesem Garajau, na kterém stojí socha Ježíše jako v Riu.  Přesun na severní pobřeží do Santany, proslulé typickými domky s doškovými střechami. Bude následovat průjezd nedotčenou přírodou minimálně navštěvovanou turisty, hodinová pobřežní procházka do Sao Cristovao, a relax v hospůdce s úžasným výhledem na severní pobřeží a oceán. Pokračujeme do malebné vesnice Sao Vicente, vyjedeme pod kostelíku Capela de Nossa Senhora de Fátima, odkud máme okolní kopce a vinohrady jako na dlani a cestou zpět se zastavíme v proslulé Taverna poncha (vezměte si s sebou své vizitky :)).

9. den

Rybářská vesnice Camara de lobos, horská vyhlídka. Ráno se projdeme podél levády a následně po pobřežní promenádě. Tunelem pro pěší projdeme na pláž, podél níž pokračujeme do rybářské vesnice Camara de Lobos, která je proslulá výrobou lodí a tradičním nápojem Poncha, který samozřejmě ochutnáme. Celkem asi 2 hodiny chůze (kdo nebude chtít jít, může se svézt taxíkem). Dále již autobusem zamíříme silnicí plnou eukalyptů do hor na krásnou vyhlídku Eira do Serrado s výhledem do hlubokého Údolí jeptišek. Cestou zpět poobědváme v tradiční restauraci, kde dělají pouze masové špízy – národní jídlo Espetada.

10. den

Tradiční madeirské slavnosti. Dnes si užijeme trochu madeirských tradic a zavítáme na lokální slavnosti. Během letních víkendů se koná více druhů slavností, může to být pouť v Sao Vicente, oficiální vinobraní či banánové slavnosti. Zažijeme tak nenapodobitelnou atmosféru poutí, kde se schází snad celá Madeira, zatančíme si a naposledy podráždíme naše chuťové buňky.

11. den

Dnes se rozloučíme s tímto nádherným ostrovem uprostřed Atlantiku. Dopoledne můžete zavítat do Botanické zahrady nebo některého z muzeí.  Zájemci mohou ještě absolvovat tříhodinový fakultativní výlet motorovými čluny na otevřené moře, kdy vám garantují, že uvidíte delfíny nebo velryby. Na pobřeží má tato firma bývalé lovce velryb, kteří skenují pobřeží speciálními dalekohledy a navádějí čluny přímo ke kytovcům (platba výletu průvodci na místě 49,5 €/os. - pokud si budete chtít mezi těmito úžasnými tvory i zaplavat 68 € /os.). Odpoledne odjezd na letiště a návrat do Prahy.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 56 x 45 x 25 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo jde na palubu letadla) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg, max. délka jedné strany do 150 cm, součet tří stran do 250 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.