Apuseni - Mtb v rumunském krasu

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Rumunsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem za 13 700 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Horská cyklistika náročným terénem rumunských Karpat

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd ve 21 hod z Brna přes Bratislavu, noční přejezd Maďarska.

2. den

Z vesničky Stâna de Vale bikový přejezd západního hřebene pohoří Vlădeasa na náhorní plošinu Padiş. (20 km, ↑800 m, ↓600 m)

3. den

Na kole ve stínu lesů okruh dřevařskými osadami: po silničce údolím k osadě Doda Pilii, nad přehradou Lacul Fântânele, přes vesničku Poiana Horea a dřevařskou osadu Poiana Calineasa s dřevěným ortodoxním kostelíkem s ikonami zpět na Padiş. (55-65 km, ↑1300 m, ↓1300 m)

4. den

Přejezd hlavní části hřebene Vlădeasa většinou po vozové cestě a pěšinkách vyšlapaných ovcemi a návrat údolím okolo vodopádu přes zajímavé vesnice. (60-75 km, ↑1300 m, ↓1300 m)

5. den

Krátké cyklovyjížďky v okolí Padişe, prohlídka atraktivních krasových jevů (např. trojpropast Ponorné hrady Cetăţile Ponorului, vyvěračka a propadání na Poiana Ponor, jeskyně Peştera Neagra a Peştera Barsa nebo monumentální průchozí jeskyně Cetăţile Rădesei a soutěska Cheile Someşului Cald).

6. den

Královská etapa - dlouhý, ale nádherný okruh přes horské planiny "poiany" kolem salaší a přes dřevorubecké vesničky do Gârda de Sus a zpět. (dle zvolené varianty 50-90 km, ↑1400-1800 m, ↓1400-1800 m)

7. den

Přes Canton Glavoi přejezd lesními cestami do údolí Žluté řeky Galbeny, projití soutěskou Galbeny k jejímu vývěru. Dojezd do údolí říčky Crişul Pietroasa (35 km, ↑450 m, ↓1300 m). Odpoledne odjezd autobusem do aquaparku Nymphaea v Oradei se spoustou tobogánů a dalších atrakcí, večerní návštěva města Oradea s možností nákupů či posezením v kavárně s typickou atmosférou multikulturního města, po 22 hod odjezd, noční přejezd Maďarska.

8. den

Návrat přes Bratislavu do Brna kolem 7 hod.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.