Apuseni - rumunská romantika

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Rumunsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 12 800 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Turistika přírodou rumunského krasu

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 21 hod z Brna přes Bratislavu, noční přejezd Maďarska.

2. den

Z vesničky Stâna de Vale (1050 m) túra přes hřeben Vlădeasy na náhorní plošinu Padiş (7 hod, ↑800 m, ↓600 m).

3. den

Okolo vyvěračky Izbucul Ponor a po svěže zelených loukách u propadání Poiana Ponor k ohromujícím Ponorným hradům (Cetăţile Ponorului), túra po vyhlídkách do propastí, oběd v hospůdkách na Galavoi (6 hod, ↑500 m, ↓500 m). Pro zájemce za dobrého stavu vody možný dobrodružný průchod jeskyní s ponornou říčkou Galbenou.

4. den

Pastvinami a polní cestou za sedlo Vărăşoaia k monumentální jeskyni Cetăţea Rădesei, pěšky po žebřících a řetězech průchod tunelovou jeskyní (4 hod, ↑320 m, ↓320 m). Navíc možná procházka kolem soutěsky Someşului Cald - Teplý Someš (1-2 hod, ↑100 m, ↓100 m) nebo brodění soutěsky vodou.

5. den

Horskými loukami i hustými lesy kolem jeskyní Barsa a Pestera Neagra na vyhlídku Piatra Galbenei (1243 m), kolem ledové jeskyně Focul Viu sestoupíme do údolí řeky Galbeny, průchod soutěskou (možnost brodění, cesta zajištěna lany a řetězy) kolem vodopádu s jeskyní až k silnému vývěru říčky Galbeny (8 hod, ↑1000 m, ↓900 m, při vynechání soutěsky jen 5 hod, ↑500 m, ↓400 m ).

6. den

Krajinově jedinečná túra zelenými loukami a po lesních a vozových cestách kolem salaší a stád koní do dřevorubecké vesničky Poiana Calineasa s dřevěným ortodoxním kostelíkem s ikonami (7 hod, ↑600 m, ↓600 m, možnost zkrátit).

7. den

Poslední procházky: salaše, závrty a vyhlídky. Odpoledne odjezd autobusem do aquaparku Nymphaea v Oradei se spoustou tobogánů a dalších atrakcí, večerní návštěva města Oradea s možností nákupů či posezením v kavárně s typickou atmosférou multikulturního města, po 22 hod odjezd, noční přejezd Maďarska.

8. den

Návrat přes Bratislavu do Brna kolem 7 hod.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.