Apuseni - rumunský kras

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Rumunsko
Typ ubytování Vlastní stany
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 8 900 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Turistika vápencovým rájem a dobrodružné prohlídky jeskyní (Rumunsko)

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 21 hod z Brna přes Bratislavu, noční přejezd Maďarska.

2. den

Z vesničky Stâna de Vale (1050 m) přechod pohoří Vlădeasa na náhorní plošinu Padiş, noc na tábořišti (1300 m), večírek v místní krčmě. (7 hod, ↑800 m, ↓600 m)

3. den

Po řetězech tunelovou jeskyní Cetăţile Rădesei a okruh soutěskou Someşului Cald - Teplý Someš včetně brodění vodou (7-8 hod, ↑400 m, ↓400 m). Individuálně výlet k salaším a dřevorubeckým vesničkám.

4. den

Krátký přechod s batohem se všemi potřebnými věcmi přes Poianu Ponor na tábořiště La Grajduri (1100 m) (2-3 hod), odpoledne průzkum okolních jeskyní (Peştera Neagra, P. Barsa) (3-4 hod). (celkem ↑150 m, ↓350 m)

5. den

Okruh přes vyhlídku Piatra Galbenei, pohled do ledové jeskyně Focul Viu, průchod soutěskou řeky Galbeny s broděním, přes lana a řetězy kolem vodopádu s jeskyní až k jejímu vývěru, zpět přes propast Borţig. (8 hod, ↑650 m, ↓650 m)

6. den

Výprava k ohromujícím Ponorným hradům - Cetăţile Ponorului, průchod největší jeskynní branou v Evropě, možno i náročněji podzemním tunelem s jeskynní řekou Galbenou (3-4 hod). Odpoledne procházka kolem propastí Av. Acoperit, Av. Gemănata, Av. Pionerilor a Av. Negra (2-3 hod). (celkem ↑350 m, ↓350 m)

7. den

Poslední výlety: jeskyně, závrty, propasti, salaše. s batohem se všemi potřebnými věcmi krátký přesun k busu na Şaua Scăriţa (1 hod, ↑50 m). Odpoledne odjezd autobusem do aquaparku Nymphaea v Oradei se spoustou tobogánů a dalších atrakcí, večerní návštěva města Oradea s možností nákupů či posezením v kavárně s typickou atmosférou multikulturního města, po 22 hod odjezd, noční přejezd Maďarska.

8. den

Návrat přes Bratislavu do Brna kolem 7 hod.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.