Rumunsko na kole pro aktivní rodinky

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Rumunsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem za 13 100 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Rumunský Kras - Apuseni - jeskyně, pastviny, salaše, koně, ovečky i termály

Program zájezdu

1.den

Předpokládaný odjezd cca v 21 hod z Brna přes Bratislavu, noční přejezd Maďarska.

2.den

Na kole polní cestou za sedlo Vărăşoaia, pěšky po žebřících a řetězech tunelovou jeskyní Cetăţea Rădesei, průchod částí soutěsky Someşului Cald - Teplý Someš včetně brodění vodou. (12 km, ↑200 m, ↓200 m, pěšky 2-6 km)

3.den

Na kole na Canton Glavoi, dále pěšky k jeskyni Barsa a Pestera Neagra, dobrodružná prohlídka průchozích jeskyní a výstup na vyhlídku Piatra Galbenei, oběd v hospůdkách na Glavoi. (na kole 18 km, ↑400 m, ↓400 m, pěšky 7 km)

4.den

Nádherná Na kole nejen pojedeme, ale budeme ho i tlačit do prudších kopců. První půle trasy je spíše MTB po nádherných loukách, druhá polovina pak je šotolinová cesta údolím. etapa po lesních a vozových cestách i volně po loukách kolem salaší a stád koní do dřevorubecké vesničky Poiana Calineasa s dřevěným ortodoxním kostelíkem a obchůdkem pro občerstvení. (27 km, ↑600 m, ↓600 m)

5.den

Pěšky okolo vyvěračky Izbucul Ponor a po svěže zelených loukách u propadání Poiana Ponor k ohromujícím Ponorným hradům (Cetăţile Ponorului), dobrodružný průchod jeskyní s ponornou říčkou Galbenou a túra po vyhlídkách do propastí, oběd v hospůdkách na Galavoi. (12 km, ↑600 m, ↓600 m)

6.den

Pěšky na vyhlídku na soutěsku Boga, na kole sjezd z hor do údolí říčky Crişul Pietroaşa (pěšky 2 hod, ↑250 m, ↓250 m, na kole 30 km, ↓1000 m). Odpoledne odjezd autobusem do aquaparku Nymphaea v Oradei se spoustou tobogánů a dalších atrakcí, prohlídka Oradei, poslední nákupy, hospůdky, po 22 hod odjezd, noční přejezd Maďarska.

7.den

Návrat přes Bratislavu do Brna v ranních hodinách.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.