Slovenský ráj

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Slovensko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 9 100 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Turistika roklinami a soutěskami skutečného ráje

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 11 hod z Brna přes Olomouc. Večerní příjezd do kempu Podlesok, ubytování se. Seznamovací večírek.

2. den

Překrásná túra nejmohutnější, nejdelší a nejstrmější roklinou Slovenského ráje - Veľký Sokol s romantickou závěrečnou Rothovou roklinou a kamennou bránou širokou jen 1 metr. (8 hod, ↑600 m, ↓600 m)

3. den

Krátkou Kláštorskou roklinou s Dúhovým a Machovým vodopádom výstup na Kláštorisko. Přes údolí Bieleho Potoka na nejdivočejší Sokolí dolinou s nejvyšším vodopádem celého národního parku – 70 m vysokým Závojovým vodopádem na Biskupské chyšky. Sestup zpět do Podlesku. (8 hod, ↑850 m, ↓850 m)

4. den

Pěší varianta: Jedinečně vybudovaným chodníkem po lávkách, řetězech a stupačkách nejkrásnější částí řeky Hornád tzv. Prielomem Hornádu až do vesničky Letanovský Mlyn. Po stejnojmenném naučném chodníku přes vrcholy Ihrík (652 m) a Zelená Hora (654 m) (6 hod, ↑400 m, ↓400 m). Varianta splutí: Za dostatečného stavu vody jedinečná možnost splutí úzkého kaňonu Prielom Hornádu v části Hrabušice - Čingov na dvoumístných člunech, vhodná pro ty, kteří už mají se splavováním řek zkušenosti (3-4 hod, 16 km). Večerní relax v termálech Vrbov, kolem 23 hod odjezd směr ČR.

5.den

Noční přejezd Slovenska, příjezd přes Olomouc do Brna kolem 6 hod.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.