Slovinskem z hor až k Jadranu

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Slovinsko
Typ ubytování Vlastní stany
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 12 800 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Z úchvatných Julských Alp k moři

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 22 hod z Brna, noční přejezd přes Rakousko.

2. den

Ranní příjezd do Julských Alp. Výjezd na nejvýše položené silniční sedlo Julských Alp Vršič (1611 m) a procházka s výhledy na vrcholy Mojstrovka a Prisojnik s tváří zkamenělou ve skále. Alternativně navíc sestup k pramenu řeky Soča. Přejezd do městečka Bovec, prohlídka a ubytování v kempu na dvě noci. (3-4 hod, ↑700 m, ↓700 m), se sestupem k Soči (+3 hod, ↑+100 m, ↓+900 m)

3. den

Lanovkou z Bovce na masiv Kaninu (2200 m), výstup do skalního okna Prestreljenik, pod skalami hřebene na výhledový vrchol Visoki Kanin (5-6 hod, ↑600 m, ↓600 m). Alternativně možnost zvolit vodní adrenalinové aktivity rafting na řece Soča nebo canyoning v kaňonu Sušec.

4. den

Procházka kolem vodopádů Virje a Boka (3-4 hod, ↑300 m, ↓300 m). Přejezd podél Soči do městečka Kobarid, prohlídka muzeí nebo opevnění okolo města, ubytování v kempu na dvě noci.

5. den

Výjezd na úbočí masivu Krn, výlet pastvinami a lesy. Pro zdatné vrcholáře navíc možnost náročnějšího výstupu na vrchol Krn (2244 m), všichni sestup do vesničky Drežnica nebo kolem vodopádu Kozjak až do kempu (7 hod, ↑750 m, ↓1500 m), s výstupem na vrchol (+2 hod, ↑+600m, ↓+600 m). Alternativně možnost zvolit méně náročnou variantu okruhem po přilehlých vodopádech a vesničkách.

6. den

Odpočinkový den: Prohlídka jeskyní Škocjanske jame a jejich okolí. Přejezd k moři, procházka a koupání v okolí kempu Lucija.

7. den

Prohlídka městečka Piran s okouzlujícími stavbami v benátském stylu a Portorož s velkou písečnou pláží, klášterem Sv. Bernardina nebo parkem Seča plným soch, výlety po pobřeží nebo ochutnávka místních vín a mořských specialit.

8. den

Dopolední přejezd zpět do vnitrozemí, prohlídka kouzelné soutěsky Vintgar a procházka k nejteplejšímu alpskému jezeru Bled s romantickými výhledy a možností prohlídky hradu nebo koupání (4-5 hod, ↑400-500 m, ↓250 m).

9. den

Příjezd do Brna kolem 6 hod.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.