Údolí Julských Alp na kole

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Slovinsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem od 11 000 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Cyklistika podhůřím Alp, kolem řek, vodopádů, soutěsek a jezer ve Slovinsku

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 23 hod z Brna, noční přejezd Rakouska.

2. den

Ranní příjezd do Julských Alp. Od pramene Izvir Soči přes městečko Trenta a po proudu řeky až do Bovce. Cestou zastávky u řady přírodních zajímavostí s možností koupání: kaňon Mlinarica, skalnaté koryto řeky Soči Mala a Velka Korita, pevnost s tunely a zákopy z první světové války Rabelnik (27 km ↑450 m, ↓780 m). Pěšky k zákopům Čelo na úpatí kopce Svinjak s parádním výhledem na celé Bovecké údolí (2 km, ↑220 m, ↓220 m). Volitelně výjezd na nejvýše položené silniční sedlo Vršič s výhledy na okolní štíty (+20 km ↑+800 m, ↓+800 m).

3. den

Výjezd autobusem do sedla Predil a etapa ke stejnojmennému jezeru na koupání a k pevnosti Forte del Lago di Predil. Přes sedlo zpět a sjezd do Bovce kolem pevnosti Kluže. Po obědě v Bovci projížďka k vodopádům Virje a Boka s možností přírodního koupání (40 km, ↑700 m, ↓1400 m). Alternativní přídavek: výjezd do Mangarstkeho sedla (+20 km ↑+800 m, ↓+800 m). Odpolední program lze nahradit nezapomenutelnými adrenalinovými aktivitami - rafting na Soči, canyoning v kaňonu Sušec.

4. den

Podél meandrující řeky Soči přes město Kobarid s Napoleonovým mostem, muzeem fronty z 1. světové války, vodopádem Kozjak do města Tolmin s Tolminskými kority a jeskyní Dantova jama (50 km, ↑300 m, ↓550 m, možno zkrátit o 20 km přejezdem autobusem do Kobaridu). Z Mostu na Soči přejezd vlakem 6 km dlouhým tunelem pod hřebenem Julských Alp k pohádkovému Bledskému jezeru, koupání, projížďka po břehu, povinné foto s vyhlídkou na majestátní hrad a kostelík na ostrově a přejezd do městečka Radovljica (10-15 km, ↑150 m, ↓150 m).

5. den

Po procházce městečkem Radovljica, které je známé včelařstvím a výrobou čokolády vyjížďka kolem Bledského jezera k osamocené soutěsce Pokljuška soteska a po poledni odjezd do ČR, příjezd do Brna v nočních hodinách (do 23 hod). (25 km, ↑250 m, ↓200 m + pěšky 3 km)



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.