Krásy Andalusie

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko, Andalusie
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 28 490 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Navštivte světově proslulá místa s maurskou historií, jako jsou Granada, Sevilla, Córdoba, i bílá andaluská městečka, často neuvěřitelně rozložená na skalních útesech. Vydejte se na výlety do zajímavých přírodních oblastí národního parku Torcal nebo ke skále Gibraltar.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ

Odlet z Prahy, přílet do Malagy, transfer do hotelu, ubytování.

2. den: TORCAL DE ANTEQUERA, CÓRDOBA

Po snídani vás čeká první den v Andalusii. Vyjížďka k PŘÍRODNÍMU PARKU TORCAL DE ANTEQUERA, kde vápencové skály tvoří rozsáhlé skalní městečko. Území je chráněnou krajinnou oblastí kvůli hojnému výskytu vzácných rostlin. Prohlídka města CÓRDOBA (UNESCO), jednoho ze skvostů Andalusie se spoustou zajímavých památek – katedrála/ mešita, římský most, židovská čtvrť aj. Návrat do hotelu ve večerních hodinách, večeře, osobní volno.

3. den: GRANADA, ALHAMBRA

Výlet do srdce Andalusie – města GRANADA (UNESCO) – zasazeného do přírody na úpatí pohoří Sierra Nevada s pohádkově krásnými památkami z doby maurské nadvlády (palác Alhambra, letohrádek Generalife se zahradami, pevnost Alcazaba, aj.). Návrat do hotelu ve večerních hodinách, večeře, osobní volno. Poznámka: vstupné do Alhambry 990 Kč (nutno objednat při rezervaci z důvodu garance vstupenek). Zakoupit si vstupenku na místě nebude možné!

4. den: RONDA

Ronda je malebné městečko rozkládající se nad skalní rozsedlinou, které upoutá každého návštěvníka svým typickým klenutým mostem. Ten pochází z 18. století a spojuje historickou a novější městskou část. Prohlédnete si historickou část města, býčí arénu či kostel Santa Maria la Mayor. Návrat do hotelu v pozdně odpoledních hodinách, večeře, osobní volno.

5. den: SEVILLA

Výlet do SEVILLY (UNESCO) – vznešené andaluské metropole pyšnící se překrásnými památkami. Prohlédnete si největší gotickou katedrálu na světě či starou židovskou čtvrť a mnoho dalšího. Příjezd do hotelu v odpoledních hodinách, osobní volno.

6. den: VOLNÝ DEN S MOŽNOSTÍ FAKULTATIVNÍHO VÝLETU

Pobyt u moře nebo fakultativní výlet na Gibraltar. Pro zájemce je připraven celodenní fakultativní výlet na Gibraltar, unikátní britskou kolonii na Pyrenejském poloostrově. Gibraltar se nachází v místě, kde se Atlantik spojuje se Středozemním mořem. Gibraltarská úžina odděluje evropský kontinent od afrického. Navštívíte jeskyni svatého Michala i vyhlídku, ze které je výhled na hlavní část Gibraltaru, a necháte se pobavit hrátky opic Makak magot – jediným volně žijícím druhem opic v Evropě. Pro vstup na území Gibraltaru je vyžadován platný cestovní pas či občanský průkaz!

7. den: VOLNÝ DEN S MOŽNOSTÍ FAKULTATIVNÍHO VÝLETU

Volný den ideální pro koupání a odpočinek na pláži. Na místě budete průvodcem seznámeni s aktuální nabídkou fakultativního výletu pro tento den.

8. den: ODLET

Cestou na letiště prohlídka Málagy, poté odlet z Málagy do Prahy. V případě zájezdu na 10 nocí – v rámci programu navíc 3 volné dny určené k pobytu u moře a k fakultativním výletům. Odlet do Prahy 11. den zájezdu.

POZNÁMKA

Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno. Minimální počet účastníků pro uskutečnění fakultativních výletů: 15



Tip z okolí
Na jihu Španělska se pyšní městečkem postaveným pod skalním převisem Ačkoliv má andaluské město Setenil de las Bodegas pouhé tři tisíce obyvatel, je v hledáčku mnoha zvědavých turistů. Aby ne, vždyť je ukryté pod obrovským skalním útvarem, který řadě tamních domečků nahrazuje střechu.... Novinky.cz

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.