Od Pyrenejí k moři

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko, Katalánsko
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem za 33 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Pyreneje jsou velehory nacházející se mezi Španělskem a Francií.
Nyní máte možnost na „vlastní nohy“ poznat oblast knížectví Andorra, přírodní horskou rezervaci Cadí Moixeró i vysokohorské údolí Vall de Núria. Druhá část zájezdu vás pak zavede ke Středozemnímu moři na Cap de Creus – nejvýchodnější bod Pyrenejského poloostrova a do míst, kde tvořil významný katalánský malíř Salvador Dalí.
Lepší kombinaci turistiky, velehor, moře a kultury nenajdete!

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ

Odlet z Prahy do Barcelony. Přejezd do horského státu Andorra, ubytování.

2. den: ANDORRA - PIC MONTMALÚS 2 782 m. n. m.

Trek s cílem vychutnat si krásu velehor v oblasti Andorry. Po dosažení sedla Montmalús 2 703 m. n. m. se vám otevřou výhledy na horské štíty, údolí s jezery a pasoucí se stáda divokých koní. V případě dobrého počasí vystoupáte i na samotný vrchol Pic Montmalús (2 782 m. n. m.). Jedná se o náročnější výstup z parkoviště GrauRoig, který si ale můžete zkrátit a vychutnat si tuto pyrenejskou idylu v klidu po svém. Trasa je dlouhá přibližně 8 km; obtížnější trasa (srovnatelná s výstupem na Snežku).

3. den: SKALNATÉ SEVERNÍ STĚNY POHOŘÍ CADÍ MOIXERÓ

Již při přejezdu z Andorry do Španělska se vám představí nádherné severní stěny Cadí Moixeró. Je to pohled, který se musí zažít. Jakmile spatříte tuto horskou scenérii, budete se jí chtít dotknout. A to se vám při výstupu z okolí vesničky Estana pod severní stěny Cadí Moixeró splní. Ubytování Ribes de Freser. Trasa je dlouhá přibližně 8 km; pohodová a technicky méně náročná etapa.

4. den: VALL DE NÚRIA - PIC DE LA FOSSA DEL GEGANT 2 807 m. n. m.

Tato etapa je zajímavá již samotným a unikátním výjezdem zubačkou do údolí Vall de Núria, které se nachází ve výšce 2 000 m. n. m. Odtud podniknete výstup do sedla vrcholku Noufonts (2 652 m. n. m.), půjdete po přírodní hranici mezi Španělskem a Francií s nádhernými výhledy do srdce Pyrenejí až k cílovému vrcholku Pic de la Fossa del Gegant (2 807 m. n. m.). Jedná se o náročnější výstup, který se opět dá zkrátit a vychutnat ve svém tempu. Ubytování v Roses. Trasa je dlouhá přibližně 10 km; obtížnější trasa (srovnatelná s výstupem na Snežku).

5. den: COSTA BRAVA A RELAX U MOŘE

Tento den strávíme odpočinkem, koupáním a načerpáváním sil pro zbývající etapy.

6. den: HORSKÝ KLÁŠTER SANT PERE DE RODES

Dnešní etapa nás zavede k horskému klášteru Sant Pere de Rodes, románský skvost již z 9. století, odkud se nám naskytnou nádherné výhledy na vyprahlé hory a Středozemní moře. Dále budeme klesat cestou plnou olivových hájů, pobřežní cestou s oblázkovými plážemi až k vesničce Port de la Selva. Trasa je dlouhá přibližně 12 km; pohodová a technicky nenáročná etapa.

7. den: CAP DE CREUS A SALVADOR DALÍ

Pobřežní městečko Cadaqués a vesnička Port Lligat jsou nerozlučně spjaty s legendárním malířem Salvadorem Dalím. Abychom mohli vychutnat naplno krás zátok, které celý přírodní park Cap de Creus nabízí, zkrátíme si jednu cestu vláčkem až na samotný nejvýchodnější cíp Pyrenejského poloostrova. Zde se nachází slavný maják a začátek naší poslední etapy, který nás dovede až do zátoky Port Lligat, místo, kde žil a tvořil sám Salvador Dalí. Uděláme tak důstojnou tečku za naším putováním. Trasa je dlouhá asi 7 km; delší, ale technicky nenáročná etapa.

8. den: ODLET

Transfer na letiště v Barceloně a odlet do Prahy.

POZNÁMKA

Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno. Minimální počet účastníků: 15



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.