Picos de Europa - horská turistika

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 35 000 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy s jedním přestupem do baskického města Bilbao. Přejezd auty (cca 2,5 hod) pod pohoří Picos de Europa, ubytování na 3 noci.

2. den

Z Fuente Dé výjezd lanovkou k horní stanici lanovky El Cable (1823 m) pod horou Peňa Olvidada do oblasti krásných zelených údolí Puertos de Aliva s bělostnými štíty nad nimi a panoramatickými výhledy k jihu na Cordillera Cantabrica. Krátký výstup k Horcadina de Covarrobles (1925 m) a dále sestup po Ruta Puertos de Áliva horskými loukami zpět ke spodní části lanovky. (5-6 hod, ↑200 m, ↓1000 m)

3. den

Další výjezd lanovkou z Fuente Dé a středně náročná túra divokým masívem Uriello do centra pohoří, měsíční krajinou vápencových skal k bizarnímu bivaku Cabaňa Veronica (2325 m). Ze sedla Horcados Rojos (2344 m) náročnější výstup v kamenitém terénu na vrchol Torre de Los Horcados Rojos (2506 m) s úžasnou odměnou spatřit Picos de Europa jako na dlani, včetně výhledu na nejvyšší Torre de Cerredo. Návrat zpět k horní stanici lanovky, dolů lanovkou. (6 hod, ↑850 m, ↓850 m)

4. den

Výjezd podzemní lanovkou z Puente Poncebos do Bulnes (600 m). Výstup na hřbet s kamennou vsí El Castillo, přes vesnici Bulnes na vyhlídku na ikonu oblasti – monumentální vápencový vrchol Naranjo de Bulnes. Dále do zeleného sedla Collado Pandébano (1212 m). Zpět do Bulnes a sestup roklí Canal del Texu do Poncebos (218 m) (5-6 hod, ↑700 m, ↓1100 m). Přejezd na ubytování do Cangas de Onis (cca 45 min) na 4 noci.

5. den

Výjezd místním autobusem do masívu El Cornion. Pozvolný výstup od většího jezera Enol na refugio Vegarredonda (1410 m) k úžasné vyhlídce Mirador de Ordiales na vápencové hory a do kilometr hlubokého údolí přímo pod námi. Návrat zpět kolem druhého z modravých jezer (Ercina (7-8 hod, ↑950 m, ↓950 m). Případně je možná lehčí varianta výšlapu, okruh kolem jezer, které tvoří dvě velké laguny ledovcového původu (3-4 hod, ↑300 m, ↓300 m).

6. den

Nejznámější místní trek úchvatnou „Božskou“ soutěskou Garganta de Cares, místy hlubokou stovky metrů. Náročnější túra po stezce vysekané ve skále, přes tunely a mostky – průchod celým kaňonem z Puente Poncebos až do vsi Caín a zpět (8 hod, ↑550 m, ↓550 m). Trek je možný si i zkrátit a vydat se stejnou cestou zpět k autům.

7. den

Odpočinkový den. Přejezd k zaslouženému závěrečnému koupání na pláži Kantaberského moře. Po cestě případné zastávky u krásné baziliky Covadonga a návštěva známé Svaté jeskyně Santa Cueva s fotogenickým vodopádem. Možnost plážové procházky. (3 hod, ↑100 m, ↓100 m)

8. den

Přejezd zpět na letiště do Bilbaa (cca 2,5 hod) a odlet do Prahy s jedním přestupem.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.