Pochod kolem Menorcy

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko, Menorca
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem od 24 490 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Menorca je jedním z nejkrásnějších ostrovů Středomoří. Díky perfektně udržované historické koňské stezce – Camí de Cavalls, poznáte dokonale Menorcu i všechny její krásy jako majáky, útesy, panenské pláže s křišťálovou vodou, pastviny a opojně vonící borovicové lesy. Při našem putování si také ověříte, proč se tomuto jedinečnému ostrovu říká „Karibik“ ve Středomoří a proč byl zařazen mezi biosférické rezervace UNESCO.
To není trik, to je Menorca!
Těším se na společné putování a zážitky, na této jedinečné cestě.
Mgr. Tomáš Hubka – autor zájezdu
 

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ

Přílet na Menorcu. Transfer do hotelu a ubytování.

2. den: Cala Morell – Punta Nati – Ciutadella

První etapa vás zavede do severovýchodní části ostrova, kde vás čeká pochod podél pobřeží v krásné polopouštní krajině. Monumentem této oblasti je maják Punta Nati. Odtud je to již malý kousek do Ciutadelly, kde zakončíte první den svého putování Menorcou. Individuální program – užijte si atmosféru bývalého hlavního města Menorcy podle vlastních představ. Trasa je dlouhá přibližně 14 km, stoupání 193 m a klesání 236 m.

3. den: Son Xoriguer – Cala Galdana

Poznání jihozápadní části ostrova započnete na pláži Son Xoriguer. Trasa vede podél kamenitých útesů s typickou vegetací, přes vyhlášené menorské přírodní pláže, jako jsou Son Saura, Turqueta a Macarella. Cílem této etapy je letovisko Cala Galdana, kde zakončíte druhý den putování příjemným relaxem na pláži a koupáním v průzračném moři. Trasa je dlouhá přibližně 15 km, stoupání 207 m a klesání 197 m.

4. den: Cala Galdana – Son Bou

Třetí etapa vás provede jižní částí ostrova. Oproti předchozím dnům vede trasa krásnými borovicovými háji, kaňony a šťavnatými loukami s pasoucím se dobytkem. Finále putování pak bude na nejdelší pláži Menorcy, pláži Son Bou. Trasa je dlouhá přibližně 17 km, stoupání 306 m a klesání 350 m.

5. den: Cala Pilar – Cala Algaiarens

Sever ostrova je Menorčany označován jako nejkrásnější. Jeho poznání zahájíte na pláži Cala Pilar. Poté se zdejšími lesy zanoříte do nitra ostrova a odhalíte pohodovou venkovskou atmosféru ostrova. Tuto etapu zakončíte opět na parádní pláži Cala Algaiarens. Trasa je dlouhá přibližně 10 km, stoupání 197 m a klesání 232 m.

6. den: Favaritx – Sa Mesquida

V severní a severovýchodní části ostrova střeží úžasnou místní krajinu a atmosféru dva majáky. V páté etapě navštívíte maják Favaritx, od něhož projdete několika mokřady a krajinou zcela odlišnou od té v západní části ostrova. Zkrátka si užijete kontrasty ostrova plnými doušky! Trasa je dlouhá přibližně 15 km, stoupání 368 m a klesání 363 m.

7. den: Binimel-la – Cala Tirant

Putování po Menorce završíte v nejsevernější části ostrova u majáku Cavalleria, kde si vychutnáte divokou krásu místní přírody. Nikde jinde si totiž nepotvrdíte lépe, že Menorca získala své ocenění Biosférická rezervace UNESCO právem. Trasa je dlouhá přibližně 15 km, stoupání 321 m a klesání 324 m.

8. den: ODLET DO PRAHY

Transfer na letiště a odlet do Prahy. V případě zájezdu na 10 nocí – v rámci programu navíc 3 volné dny určené k odpočinku. Odlet do Prahy 11. den zájezdu.

POZNÁMKA

Minimální počet účastníků: 20. Změna programu vyhrazena. Změna hotelu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.