Portugalská svatojakubská cesta + Santiago De Compostela + Porto (letecky z Vídn

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko, Portugalsko
Ubytování 3* hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 35 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Dřímá ve vás cestovatel s poutní duší? Začněte balit… Objevíte utajená místa Portugalské svatojakubské cesty. Projdete se středověkými uličkami v Tui. Žasnete nad katedrálou v Santiagu de Compostela, barokními skvosty v Portu i terasovitou krajinou připomínající Tibet. Koštnete vyhlášená vína Albariño a Vinho Verde. Odhalte, co skrývají svatojakubská zastavení v Portugalsku!

Program zájezdu

1. den

Odlet z Vídně do Porta. Po příletu do Porta odjezd objednaným transferem na hotel a ubytování. V závislosti na čase příletu bude případně možná procházka městem.  

2. den

Dnes je naším cílem město Santiago de Compostela v Galicii. Cestou nás čeká několik zastavení na slavné Portugalské cestě a přejezd po unikátním mostě přes řeku Minho spojující obě země. Po snídani se vydáme do farnosti S. Pedro de Rates, kde navštívíme klášter z 9. století, který sloužil jako první útočiště pro poutníky. Odtud se vydáme do města Barcelos, místa, jež slouží jako pozadí legendy o slavném kohoutovi, který je portugalským národním symbolem. Kolem oběda se přesuneme do Valençy, historického opevněného města na vrcholu hory u samotných hranic se Španělskem.  Obě země odděluje řeka Minho, kterou přejedeme po železném mostě inspirovaném tvorbou světoznámého francouzského konstruktéra Eiffela z 19. století. Na španělské straně prozkoumáme středověké uličky Tui, dramaticky posazené na protějším kopci s výhledem na portugalskou Valençu.  Odpoledne se vydáme do Santiaga de Compostela po galicijské části Camino. Cestou se zastavíme v pobřežním městě Cambados, kde ochutnáme vyhlášené bílé víno Albariño. Navečer dorazíme do města Santiago de Compostela, kde se ubytujeme a odpočineme si po celém dni.

3. den

Prozkoumáme jedno z nejznámějších poutních míst… V Santiagu de Compostela uvidíme zdejší katedrálu či klášter františkánů. Projdeme se parkem Alameda a užijeme si krásné výhledy na město. Hlavní město Galicie působí nenápadně, ale nejen poutníkům nabízí mnoho krásných zastávek. Krásná monumentální katedrála svatého Jakuba je symbolem města i cílem všech poutníků. Pochází z konce 11. století a pyšní se dvěma věžemi vysokými více než 70 metrů, a především obrovskou kadidelnicí. Katedrála stojí na hlavním náměstí historického centra Praza do Obradoiro, na kterém potkáme odpočívající poutníky ze všech krajů světa. Na náměstí nemineme ani budovu bývalého královského hospice Hospital de los Reyes Católicos z počátku 16. století. Někdejší poutnická ubytovna dnes funguje jako luxusní hotel. Stejný účel dnes splňuje i nedaleký bývalý klášter františkánů. Nedaleko od centra leží krásný a rozsáhlý park Alameda, který v prostředí krásných bujných stromů a historických soch nabízí několik odpočinkových míst. V parku si dopřejeme nejen odpočinek, ale z jeho okrajových vyvýšených částí se budeme moci kochat krásnými výhledy na město. Večer se ubytujeme na hotelu ve městě Santiago de Compostela. 

4. den

Milovníci vína si přijdou dnes na své… Ochutnáme unikátní mladé Vinho Verde vyráběné jen v Portugalsku. Mimo jiné pak navštívíme vesničku Sistelo nebo nejstarší městečko Ponte de Lima. Po snídani odjedeme ze Santiaga de Compostela směrem na Pontevedru, nejmenší krajské město v Galicii, kde strávíme dopoledne prohlídkou staré části tohoto města. Kolem oběda se zastavíme na portugalské straně hranice ve vinařské oblasti Monção e Melgaço, kde jsou jedny z nejlepších Vinho Verde, unikátní typ mladého vína vyráběného pouze v Portugalsku. Ochutnáme jej spolu s některými místními specialitami.  Odpoledne navštívíme úžasnou terasovitou krajinu v okolí vesničky Sistelo následovanou kouzelnou přírodou národního parku Geres. Cestou do Porta se ještě zastavíme v Ponte de Lima, nejstarším městečku v Portugalsku, pojmenovaném podle středověkého mostu přes řeku Limu. Navečer přijedeme do Porta, kde se ubytujeme.

5. den

Dnešek věnujeme městu Porto. Kromě největších zajímavostí si také prohlédneme nádraží vyzdobené kachličkami azulejos, zažijeme atmosféru tržnice Bolhão i čtvrti Ribeira u řeky Douro. Prohlídku nádherného města Porto začneme u jedné z dominant města – věže Torre dos Clérigos nabízející krásný výhled na celé okolí. Podíváme se na náměstí Praça de Lisboa, kterému dominuje rektorát zdejší univerzity a kostel Igreja do Carmo, ukázka tradiční portugalské barokní architektury. Budeme pokračovat na hlavní třídu Avenida dos Aliados, která vede až k moderní radnici.  Poté se vydáme do čtvrti Baixa plné tradičních obchůdků. Nahlédneme na tržnici Bolhão, kde je k dostání téměř cokoliv a která reflektuje každodenní život v Portu. Nemineme ani jednu z největších nákupních ulic Rua da Santa Catarina, kde také najdeme místní nejznámější kavárnu Majestic ve stylu art nouveau, založenou již v roce 1921. Po obědě se vydáme ke katedrále Sé. Po cestě se zastavíme na nádraží São Bento – dokončeno bylo v roce 1916 a chlubí se krásnou výzdobou typickými kachličkami azulejos. Po prohlídce katedrály budeme sestupovat uličkami do další části města směrem k řece Douro. Nakonec dorazíme do části Ribeira u řeky Douro zapsané na seznam světového dědictví UNESCO. Právě zde zažijeme jednu z nezapomenutelných atmosfér tohoto města tvořenou barevnými domečky, kavárničkami a restauracemi, živou hudbou a výhledem na symbol města – most Ponte de dom Luís I.

6. den

Odlet z Porta do Vídně. S ohledem na letový řád se přesuneme na letiště a odletíme zpět do Vídně.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo  v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 23 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.