Pyreneje - pohodová turistika (letecky)

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 32 500 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Národní parky, hory a kaňony Aragonie, moře (Španělsko)

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy. Přílet do španělské Barcelony, nákup potravin a přejezd do podhůří centrálních Pyrenejí do malebného městečka Broto, kde strávíme příjemné odpoledne. Návštěva vodopádu Cascada de Sorrosal a možnost výstupu na dechberoucí vyhlídku (3 hod, ↑450 m, ↓450 m). Přejezd na ubytování poblíž Torly na 3 noci.

2. den

Fantastický kaňon Ordesa, kdysi vymodelovaný ledovcem. Túra po dně kaňonu zdobeném sérií kaskád a vodopádů. (5-6 hod, ↑400-500 m, ↓400-500 m).

3. den

Návštěva kaňonu Aňísclo. Podél řeky Bellós přes skalnatá obydlí, vodopády, kamenné městečko Sercué s fotogenickým kostelíkem a skalnatými terasami zpět (5 hod, ↑550 m, ↓550 m). Možnost odpoledního koupání v řece Ara v Brotu.

4. den

Z údolí Valle de Pineta (1270 m) výstup ke stupni nádherných vodopádů Churros de Marmorés, sestup kolem kaskádovitých vodopádů Cascada de Lalarri s možností osvěžujícího koupání (5 hod, ↑550 m, ↓550 m). Přejezd do údolí Benasque, po cestě prohlídka kamenného historického městečka Aínsa, ubytování v malebném městečku Benasque na dvě noci.

5. den

Místní dopravou na La Besurtu, výstup do hraničního sedla Puerto de Benás (2445 m) se skvělými výhledy na zaledněný masív Aneto-Maladeta a na francouzská jezera (5 hod, ↑550 m, ↓700 m). Podvečerní nákupy či posezení v restauraci v Benasque.

6. den

Z La Besurty túra přes Plan dels Aigualluts do nádherného údolí s jezery Valleta de l´Escaleta (3-6 hod, ↑150-450 m, ↓150-450 m). Přejezd k NP Aigüestortes, ubytování poblíž národního parku na jednu noc.

7. den

Pohodová túra v NP Aigüestortes. Výjezd lanovkou k jezeru Gento. Nenáročný výstup k jezeru Estany de la Colomina se stejnojmennou chatou s možností prodloužení až k jezeru Estany de Mar (5 hod, ↑300 m, ↓300 m). Večerní přesun do letoviska Sitges nebo jeho okolí na pobřeží Středozemního moře západně od Barcelony, ubytování na dvě noci.

8. den

Celodenní odpočinek u moře nebo fakultativně návštěva Barcelony.

9. den

Odlet z Barcelony zpět do Prahy.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.