To nejlepší z Barcelony + La Pedrera (letecky z Prahy)

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko
Ubytování 3* hotel v Barceloně
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 21 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Středomořskou atmosféru zažijete v Barceloně nejlépe v malebném přístavu Port Vell pod sochou Kryštofa Kolumba. Osvěžení pak naleznete ve slavné tržnici La Boquería a i v uličkách gotické čtvrti. A Gaudího Sagrada Familia či unikátní dům La Pedrera ve vás zanechají pro změnu nejsilnější umělecké dojmy. A tak pojeďte zakusit to všechno! 

Popis stravování

snídaně podávané formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení

Popis ubytování

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den

Po příletu do Barcelony zamíříme na hotel, kde budeme ubytováni. V závislosti na čase příletu se s městem seznámíme prohlídkou gotické čtvrti, Picassova muzea nebo přístavu Port Vell.  V případě příznivého letového řádu se nám Barcelona představí historickým leskem gotické čtvrti. Zastavíme se u nejdůležitějších kostelů a katedrál této čtvrti, projdeme královským náměstím Plaça del Rei či náměstím Sant Jaume, které v minulosti sloužilo jako římské centrum. Následně se vydáme k Picassovu muzeu, kde zájemci mohou pozorovat na obrazech z doby umělcových počátků vývoj jeho nezaměnitelného stylu. Každý obraz je klíčem k porozumění Picassovi jako umělci a jeho nepopiratelnému vlivu na svět moderního umění. Na závěr prvního dne zamíříme do přístavu Port Vell, na který shlíží socha Kryštofa Kolumba a který nás zavede až k plážím Barcelonety. Po cestě si budeme moct vychutnat krásné výhledy na moře a pohodu přístavní atmosféry.

2. den

Budeme putovat od rušných míst nákupů přes architektonické díla Gaudího až k přírodě v parku Ciutadella. Naši dnešní prohlídku města začneme na největším barcelonském náměstí Plaça de Catalunya. Okouzlující fontány, kvetoucí zahrady a elegantní sochy tvoří harmonický obraz tohoto náměstí, které je nejen geografickým, ale i kulturním srdcem města. Toto náměstí je také místem nakupování, neboť se zde vyjímá obchodní centrum „El Corte Inglés“ s věhlasnými značkami jako např. Zara či Bershka. Prohlédneme si Fontánu Canaletas, která nás přiměje si Barcelonu zamilovat natolik, že se do ní vrátíme. Tedy aspoň pokud se z fontány napijeme, jak praví místní legenda.  Pokračovat budeme na nejznámější a nejrušnější ulici v Barceloně Las Ramblas, obklopenou obchody, kavárnami a pouličními umělci. Vyzkoušíme také nejrůznější lahůdky na největším městském trhu La Boquería se stánky plnými čerstvého ovoce, mořských plodů a dalších tradičních potravin odrážejících chuť katalánské gastronomie. Po obědě navštívíme nejslavnější chrám Sagrada Familia, který je dodnes nedostavěný, ale přesto zanechává davy návštěvníků v úžasu nad jeho majestátností a krásou. Tato katedrála, vytvořená geniálním umělcem Antoni Gaudím, je symbolem nadčasové elegance a náboženského mystéria. Na vlastní oči uvidíme i další budovy představující vrcholná díla Gaudího - Casa Milà (neboli Pedrera) či Casa Batlló. V těchto dvou domech si Gaudí pohrává s barvami, nepravidelnými liniemi, přičemž inspirací je mu zejména příroda.  V odpoledních hodinách si na chvilku odpočineme od městského shonu ve stínu vzrostlých stromů v Parku Ciutadella, který je plícemi Barcelony. Procházka kolem jezírek, kvetoucích zahrad a uměleckých soch nám doplní energii na zbytek dne. Poblíž parku se nachází také Vítězný oblouk a malá zoologická zahrada. Ve večerních hodinách bude individuální program, doporučujeme však navštívit místní bary a restaurace, kde si můžete vychutnat tradiční „tapas a Sangriu“ a ponořit se do rušného nočního života Katalánců.

3. den

Tento den zasvětíme přírodě a umění - obojí najdeme v Gaudího Parku Güell a na pahorku Montjuïc. V dopoledních hodinách se vydáme do unikátnímu parku, který je rovněž dílem geniálního Antoni Gaudího. Parc Güell, který je pojmenován po architektově mecenáši, měl být původně soběstačným městečkem pro zámežné rodiny. Projekt nebyl dokončen a občanům tak zůstal výstřední park, jehož symbolem se stal Gaudího salamandr.  Odpoledne se vyvezeme na kopec Montjuïc, odkud je krásný výhled na město a přístav. Zdejší botanická zahrada nás přenese do světa exotických rostlin a květin, zatímco olympijský stadion nám připomene slavné okamžiky z olympijských her v roce 1992. Montjuïc je také spjat s politickým děním, a to místním hradem, kde byli v minulosti věnění a mučeni politici. Milovníci umění si zde také najdou své, zejména pak v muzeu Fundació Joan Miró, v Národním muzeu umění či v ukázkovém skanzenu Poble Espanyol, který představuje architektonicky rozdílné oblasti Španělska. Procházkou dorazíme na slavné kruhové náměstí Plaça d'Espanya, které je pomyslenou branou na barcelonské výstaviště. 

4. den

Dnes zájemci navštíví budovu Casa Milà, fotbalový stadion Camp NOU nebo mořské akvárium. Pak přijedeme na letiště, odkud odletíme do Prahy. Po snídani společně navštívíme Gaudího nejvýznamnější příspěvek k bytové architektuře Barcelony – slavný nájemní dům Casa Milà, který bývá obvykle označován jako La Pedrera (Kamenolom). Nejkrásnější částí prohlídky je návštěva jeho originální střechy se spoustou unikátních komínů a průduchů a skvělým výhledem na město. Pro fanoušky fotbalu doporučujeme navštívit známý fotbalový stadion Camp NOU, který aktuálně prochází rekonstrukcí. Nejenže tento ohromující stadion hostil legendární fotbalové zápasy, ale nese v sobě také dědictví a vášeň celého klubu FC Barcelona. Tento fascinující svět fotbalové historie Vám ukáže Muzeum Camp NOU s 3D kinem. Navíc budete moct na vzrušující proměnu stadionu FC Barcelona shlížet z bodu Construction Viewpoint.  Zájemci také mohou navštívit mořské akvárium – L´Aquarium de Barcelona. Jedná se o jeden z největších mořských světů v Evropě, který se nachází přímo v přístavu Port Vell. Objevíte zde nejrůznější druhy živočichů a rostlin žijících ve Středozemním moři, projdete se 80 metrů dlouhým podmořským tunelem, kde přímo nad hlavami návštěvníků proplouvají žraloci a dozvíte se spoustu zajímavostí o životě pod mořem.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Parc Güell Dospělý 330.00 KčDítě 240.00 KčSenior 240.00 Kč La Pedrera Dospělý 770.00 KčDítě 400.00 KčStudent 560.00 KčSenior 560.00 Kč Sagrada Familia (bazilika) Dospělý 850.00 KčStudent 800.00 KčSenior 700.00 KčJiný 800.00 Kč



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.