To nejlepší z Barcelony + Montserrat (letecky z Ostravy – Katovic, Krakova)

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko
Ubytování 3* hotel v Barceloně
Druh zájezdu Eurovíkend
Cena za osobu celkem za 25 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Katalánská metropole živě – poznávejte Barcelonu všemi smysly… Vyrazíte na tržnici La Boqueria, do "zamotané" Gotické čtvrti a vydáte se po Gaudího stopách. Projdete se přístavem Port Vell i po plážích Barcelonety. Ochutnáte tapas či typickou sangrii. A užijete si úasné výhledy z Montserratu. Nechte se vtáhnout přímořskou atmosférou a objevujte Barcelonu naplno!

Popis stravování

snídaně podávané formou bufetu, přes den možnost návštěvy množství restaurací a barů, případně fast food občerstvení a supermarketů

Program zájezdu

1. den

Cesta na letiště, let do Barcelony, dle letového řádu přílet a přesun na hotel a následné ubytování. V odpoledních hodinách odjezd z Ostravy na letiště do Katovic či Krakova – odvoz je v ceně zájezdu: u vybraných termínů navíc VIP vyzvednutí u domu. Přílet do Barcelony ve večerních hodinách, transfer na hotel, ubytování.

2. den

Celodenní prohlídka nejkrásnějších koutů města s průvodcem. Naši prohlídku Barcelony začneme na známé Plaça de Catalunya. Nachází se zde obchodní centrum „El Corte Inglés“ s věhlasnými značkami jako např. Zara či Bershka. Prohlédneme si Fontánu Canaletas, která vypráví legendu o tom, kdo se z ní jednou napije, už navždy bude Barcelonu milovat. Kamkoli jde, vždycky se vrátí. Pokračovat budeme na nejznámější a nejrušnější ulici v Barceloně Las Ramblas se spoustou drobných obchůdků, živých soch a turistů z celého světa. Zastavíme se také na největším městském trhu La Boquería, který je známý nejen svým velkým množstvím nabízených potravinářských produktů, ale také vysokou kvalitou svého zboží. Dále navštívíme historickou gotickou čtvrť Barcelony s její katedrálou a královským náměstím (Plaça Reial). Náměstí Sant Jaume bylo v minulosti římským centrem, nyní funguje jako administrativní centrum města. Navštívíme také Katedrálu Sv. Eulálie, se kterou se pojí zajímavé legendy. Nedaleko čtvrti se nachází Picassovo muzeum s kompletní sbírkou obrazů z rané doby umělcovy. Las Ramblas je ukončena sochou Kolumba. Následovat bude procházka k přístavu Port Vell, který je dnes velkým jachtařským a zábavným centrem, či k plážím Barcelonety a Parku de la Ciutadella. Obdivovat budeme také známý Vítězný oblouk, který byl postaven jako hlavní brána pro vstup na Světovou výstavu roku 1888. Parc de la Ciutadella je jedním z hlavních parků města, je to příjemné místo pro odpočinek a poblíž se nachází i malá zoologická zahrada. Ve večerních hodinách možnost návštěvy mořského aquaria v přístavu. 

3. den

Dnes se vydáme po stopách A. Gaudího, světoznámého barcelonského architekta a umělce. Uvidíme dvě Gaudího neuvěřitelné stavby Casa Batlló a Casa Milà. Zastávku si uděláme také u bývalé býčí arény La Monumental. Navštívíme světoznámou katedrálu Sagrada Familia obrovských rozměrů, která je známá také tím, že je nedostavěná se stále probíhajícími úpravami. Jedná se o turisty hojně navštěvovanou památku, která je velmi bohatá na křesťanské symboly a významná je nekonvenčním architektovým zobrazením svaté rodiny. Zde strávíme dostatek času, abyste si ji mohli užít a prohlédnout. Ke katedrále patří také menší park, kde je možnost odpočinku pro ty, kteří nebudou mít zájem o prohlídku interiéru katedrály. V odpoledních hodinách navštívíme Gaudího Parc Güell. Jedná se o rozlehlý park s mnoha architektovými uměleckými díly, ze kterých dýchá velká autorova kreativita a představivost. Snoubí se zde příroda s uměním. Večer – individuální program, doporučujeme návštívit některý z místních barů a restaurací s „tapas a Sangrií“* a zažít tak rušný noční život Katalánců.

4. den

Tento den nás čeká fakultativní výlet na Montserrat a nezapomenutelné výhledy z kopce Montjuïc. Po snídani nás čeká fakultativní výlet na Montserrat s benediktýnským klášterem, který se nachází asi 30 kilometrů od Barcelony a je zasazen do skalního masivu Národního parku Muntanya de Montserrat. Byla zde nalezena „černá Madona“ a Montserrat se stal vyhledávaným poutním místem. Místo láká ale také spoustu turistů a horolezců nejen díky úžasným výhledům z výšky přes 1 200 m, ale třeba také vínem, které je produktem benediktýnských mnichů, kteří zde stále pobývají. Odpoledne se vrátíme zpět do Barcelony a vyvezeme se na kopec Montjuïc, odkud je krásný výhled na město a přístav. Na kopci se nachází olympijský stadion, kde se konala Olympiáda v roce 1992. K návštěvě vás zve také Poble Espanyol, které představuje typický venkov Španělska se spoustou obchůdků, dílen, barů a restaurací. Večer sejdeme k Národnímu muzeu umění, kde se nachází jedna z největších světových sbírek románského umění a uvidíme odtud až na náměstí Plaça d'Espanya.

5. den

V závislosti na letovém řádu po snídani individuální program k návštěvě muzeí nebo k nákupům, poté přesun na letiště. Odlet zpět do Katovic či Krakova. Tento poslední den můžete věnovat návštěvě muzeí či jiných atraktivit města dle libosti. Doporučujeme navštívit muzeum pod širým nebem Poble Espanyol. Dále je možnost prohlídky Casa Batlló od Antoni Gaudího, který se inspiroval zejména v přírodě a říká se, že zde nenajdete žádnou stěnu úplně rovnou. Zájemci také mohou navštívit Fundació de Joan Miró – muzeum malíře, sochaře, rytce a keramika Joana Miró, které nabízí rozsáhlou sbírku jeho díla v jedinečném místě s velkými terasami a vnitřními nádvořími či jedinečné Picassovo muzeum. Pro fanoušky fotbalu doporučujeme navštívit známý fotbalový stadion Camp NOU, který aktuálně prochází rekonstrukcí. Při návštěvě jeho muzea spatříte výstavu představující architektonický projekt s modely a audiovizuálními díly, které představují a vysvětlují všechny detaily toho, co bude novým domovem pro všechny fanoušky FC Barcelona. Na vzrušující proměnu stadionu FC Barcelona budete navíc shlížet z bodu Construction Viewpoint.   

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Fakultativní výlet na Montserrat Dospělý 1700.00 Kč Parc Güell Dospělý 330.00 KčDítě 240.00 KčSenior 240.00 Kč Sagrada Familia (bazilika) Dospělý 850.00 KčStudent 800.00 KčSenior 700.00 KčJiný 800.00 Kč



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.