To nejlepší z Madridu + Toledo + Segovia + El Escorial (letecky z Prahy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko
Ubytování 3* hotel v Madridu
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 26 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Španělský temperament z první ruky… Energie, půvab i historie v jednom – to nejzajímavější z Madridu, a navíc nádherná města Toledo a Segovia. Objevíte vše, co stojí za zážitek: královský palác v Madridu, úchvatnou toledskou katedrálu či segovijský palác Alcázar. Dáte si vynikající tapas ve slavné tržnici San Miguel a vychutnáte si pohodu madridských parků. Poznávejte jako cestovatel a zažijte atmosféru Madridu, Toleda, Segovie i El Escorialu během jediného zájezdu!

Popis ubytování

ubytování v hotelu v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích

Program zájezdu

1. den

V závislosti na čase příletu bude následovat program s průvodcem. Po příletu do Madridu se dopravíme na hotel, kde se ubytujeme. Poté, co se ubytujeme bude následovat krátká procházka po centru historickou čtvrtí směrem k náměstí Plaza Santa Ana, kde se nachází největší koncentrace restaurací, klubů a kaváren v Madridu. 

2. den

Dnešek budeme věnovat celodenní prohlídce Madridu, při které zakusíme půvab významných náměstí, silný dojem z míst spjatých s královskou rodinou a lahodnost španělských tapas či churros s čokoládou.   Vyrazíme z náměstí Puerta del Sol, od symbolu Madridu - sochy Medvěda, po jedné z nejstarších ulic Calle Mayor až na krásné uzravřené náměstí Plaza Mayor, které je nejdůležitějším madridským náměstím. Procházkou kolem kostelíků a městských šlechtických sídel jako San Isidro el Real, Biskupské kaple či kostela Sv. Františka dojdeme ke královskému paláci. Zájemci mohou navštívit jako interiéry. Z jedné strany k němu přiléhají královské zahrady Campo de Moro a na druhé straně náměstí Plaza de la Armería si prohlédneme katedrálu Almudena. Dále budeme pokračovat na nejstarší náměstí v Madridu – Plaza de la Villa. Hlavní budova na tomto náměstí Casa de la Villa sloužila už od roku 1696 jako radnice, tzv. Ayuntamiento de Madrid. Občerstvíme se či poobědváme ve slavné kryté tržnici San Miguel a na „zákusek“ můžeme zajít do slavné cukrárny San Ginés, která servíruje Churros s čokoládou už od roku 1894. Přes náměstí Plaza de España, kterou si budete pamatovat díky soše Dona Quijota, půjdeme směrem k Parque de la Montaña, kde se nachází chrám Templo de Debod v egyptském stylu a kaple sv. Antonína s Goyovými freskami. Se zájemci o nejlepší vyhlídku na Madrid pojedeme k majáku! Faro de Moncloa je 92 metrů vysoká věž, ze které budeme mít Madrid opravdu jako na dlani.

3. den

Dnes vyrazíme na celodenní výlet do historického města Toleda, které bývalo městem tří kultur.  Toledo je úžasné město, kde na relativně malém prostoru můžeme vidět římské, maurské, židovské a křesťanské památky. Historická jedinečnost Toleda byla deklarována v roce 1986 zápisem na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Město se může pochlubit zachovalými vstupními bránami „Alcántara“ a „Bisagra“, které připomínají arabskou nadvládu a kterými projdeme do města. Mimoto nás zaujmou také mešity "Cristo de la Luz" a "las Tornerías" z  10. či 11. století. Naše kroky nás povedou ke křesťanské pevnosti Alcázar či velkolepé gotické katedrále. V jejím nitru se mimo jiné nachází muzeum s obrazy slavných malířů jako Goya, El Greco, Velásquez, Tizian a další. Poté budeme pokračovat kolem radnice a biskupského paláce ke kostelu Santo Tomé se slavným obrazem El Greca. Nevynecháme ani muzeum tohoto slavného malíře. V židovské čtvrti navštívíme synagogy El Tránsito a Santa María la Blanca. Z křesťanských památek stojí určitě za návštěvu klášter San Juan de los Reyes. Prohlídku Toleda ukončíme na mostě Svatého Martina, odkud je krásný výhled na okolní památky. Návrat do Madridu v podvečerních hodinách.

4. den

Zavítáme do centra Madridu k radnici a zájemci budou mít možnost navštívit slavná madridská muzea.  Po populární Gran Vía s řadou obchůdků se suvenýry půjdeme k honosnému náměstí Cibeles se známou fontánou a budovou Palacio de Telecomunicaciones, která je současným sídlem radnice. Při procházce po bulváru Paseo del Prado uvidíme 3 slavné galerie – Prado, Centro de Arte Reina Sofia a Museo Thyssen-Bornemisza, které skrývají řadu významných děl od autorů jako Goya, Velásquez, Bosch, El Greco, Degas atd. Odpoledne je můžete navštívit. Historické vlakové nádraží Atocha je mimojiné zajímavé tropickým skleníkem ve svém interéru. Poté se vydáme do oblíbeného parku Retiro, prvního a největšího parku v Madridu s řadou soch, fontán, paláců i tichých zákoutí.

5. den

Dnes se se zájemci vypravíme za krásami nádherných historických měst Segovie a do El Escorial. Ti, kteří dají přednost Madridu, mohou využít individuální volno k nákupům či návštěvě některého z muzeí. Ráno se vydáme z Madridu autobusem do El Escorialu. V tomto rozsáhlém komplexu se skrývá královský palác, klášter s královskou hrobkou, bazilika nebo úžasná knihovna. Po prohlídce se přesuneme do Segovie a procházkou půjdeme do centra města. Po cestě budeme moci obdivovat několik velmi dobře zachovalých románských kostelů. Vlastní prohlídku města započneme u ikonického akvaduktu postaveného koncem 1. stol. Římany. Vyjdeme na něj po schodech a budeme se kochat krásným výhledem na město. Společně si projdeme historickou část města, která se pyšní krásnými náměstíčky, uličkami, vyhlídkami, množstvím kostelů a nevynecháme perlu města – gotickou katedrálu, které se pro její krásu přezdívá „Dáma mezi katedrálami“. Uličkami poté dojdeme až ke královskému paláci Alcázaru tyčícímu se vysoko na skále nad městem, který byl přestavěn v romantickém duchu a sloužil společnosti Walt Disney jako vzor pro hrad Šípkové Růženky ve známé pohádce. V odpoledních hodinách bude následovat individuální volno, ve kterém budete moci navštívit jednotlivé památky nebo např. ochutnat v některé z hospůdek místní specialitu, kterou je pečené selátko. Návrat do Madridu v pozdních odpoledních hodinách.

6. den

V závislosti na letovém řádu po snídani individuální program k návštěvě muzeí nebo k nákupům, poté přesun na letiště. Odlet zpět do Prahy.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadla v ceně zájezdu: dvě kabinová zavazadla patří na palubu letadla kabinové zavazadlo o rozměrech 56 x 40 x 25 cm a max. hmotnosti 10 kg malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 40 x 30 x 15 cm a max. hmotnosti 2 kg Zavazadlo za příplatek 2 800 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg, přičemž součet 3 rozměrů š + v + h nesmí překročit 158 cm, bude odbaveno do podpalubí Rozměry jsou uváděny včetně držadla, postranní kapsy a koleček. Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Výlet do města El Escorial a Segovia Dospělý 2500.00 KčDítě 2300.00 KčSenior 2300.00 Kč Královský palác v Madridu Dospělý 440.00 KčDítě 210.00 KčStudent 210.00 KčSenior 210.00 Kč



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.