Velký okruh Srí Lankou s pobytem u moře

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Srí Lanka, Colombo, Severní pobřeží
Název ubytování Velký okruh Srí Lankou s pobytem u moře
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 49 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

SRÍ LANKA 

den: odlet z Prahy.
den: přílet do Kolomba – SIGIRIYAPřílet, setkání s průvodcem. Transfer z letiště. Odjezd k legendárnímu místu Sigiriya Rock (UNESCO) s pevností na vrcholu, která je známá jako Lví skála. Postavit ji nechal král Kassapa a její historie je opředená mnoha legendami. Po 19 letech byla pevnost stržena a zničena. Z jejího vrcholu můžete obdivovat zbytky komplexu Sigiriya Rock s vodními nádržemi a zahradami. Přejezd do hotelu. Individuální volno.
den: SIGIRIYA – Anuradhapura – SIGIRIYA Po snídani odjezd do Anuradhapury (UNESCO). Anuradhapura byla prvním hlavním městem Srí Lanky. Uvidíte zde památky  jako jsou Thuparama, Lankarama, Jetawana Dagaba i nejposvátnější strom – Ficus Religious, který je zde střežený od chvíle, kdy byl objeven. Je zde mnoho soch, zbytků paláců, rybníky, chrámy, svatyně, krásné zahrady a mnoho dalších památek, které jistě stojí za shlédnutí. Následuje transfer zpět do hotelu, večeře, nocleh


den Sigiriya – Dambulla – KandyNávštěva proslulých skalních chrámů v Dambulle (UNESCO) s mnoha buddhistickými malbami na stěnách a stropech. K vidění je i přes 130 soch Buddhů, byly zde nalezeny i další sochy bohů a  králů.  Následuje odjezd do jednoho z nejkrásnějších měst Srí Lanky – Kandy, obklopeného kopci a zapsaného na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Toto poslední hlavní město sinhálského království je centrem mnoha řemesel i umění. Cestou zastávka v zahradě s exotickým kořením. Návštěva posvátného Chrámu Buddhova zubu, ve večerních hodinách návštěva kulturního představení. Večeře a nocleh.


den: Kandy – Pinnawalla – KandyPo snídani návštěva královské botanické zahrady Peradeniya, která se pyšní výskytem více než 4000 druhů rostlin. Všichni milovníci flóry budou jistě unešeni – a to nejen z nádherných orchidejí a palem. Poté následuje přejezd do sloního sirotčince v Pinnawalle. Sloní sirotčinec zde funguje již od roku 1975 a pečují zde o zraněné a opuštěné slony. V současné době se jejich počet zvyšuje. Pozorování slonů při koupání v nedaleké řece nebo jejich krmení patří k nezapomenutelným zážitkům. Večeře a nocleh.
den: Kandy – Nuwara EliyaPo snídani odjezd vlakem do Nuwara Eliya, návštěva zářivě zelených čajových plantáží. Nuwara Eliya neboli „Malá Anglie“ leží mezi kulisami krásných hor, údolí, vodopádů a čajových plantáží. Tato místo by mělo být nejchladnějším na celém ostrově. Počasí zde připomíná anglický venkov, britský vliv je tu znát, i domy jsou vystaveny ve stylu královny Anny. Večeře, nocleh.


den: Nuwara Eliya – NP Horton Plains - YalaSe snídaní ve formě balíčku odjezd v časných ranních hodinách do NP Hortonské planiny (UNESCO). V rámci přibližně 9 km dlouhého treku uvidíte horský mlžný prales a také ojedinělou flóru a faunu, z nichž některé druhy patří mezi endemické. Následně si vychutnáte okouzlující vodopády Baker´s Falls a naskytne se Vám dechberoucí pohled do kilometrové propasti v místě nazývaném Konec světa. Přejezd do NP Yala, projížďka v džípech. V tomto parku žije více než 400 divokých slonů indických, leopardi, krokodýli, šakali, vodní buvoli. Otevřené prostředí láká dravce, jako je například orel mořský. K vidění jsou také čápi, pávi či zoborožci. Večeře, nocleh.8. den: Yala - Galle - KalutaraPo snídani odjezd do krásného města Galle na jihozápadě ostrova. Na architekturu města měli vliv především evropští kolonizátoři. Galle bylo založeno Portugalci, v roce 1640 však město dobyli Holanďané, kteří nechali vybudovat velkolepou pevnost, která je zapsána na Seznamu světového dědictví UNESCO. Město sloužilo od 17. století jako hlavní přístaviště. Pro svou specifickou atmosféru, úzké uličky plné restaurací a obchůdků, fotogenický maják, hodinovou věž i námořní muzeum jednoznačně stojí za návštěvu. Následuje transfer do hotelu Tangerine Beach v oblasti Kalutara. Ubytování ve 4* hotelu Tangerine Beach s polopenzí nebo možností All inclusive, volný program.9./10./11. den:Pobyt v hotelu u moře.12. den:Ukončení pobytu, transfer na letiště. Odlet do Prahy.

Změna programu vyhrazena.
V ceně zájezdu je zahrnuto: Letecká doprava Praha – Srí Lanka – Praha v turistické třídě včetně letištních a bezpečnostních poplatků, ubytování 6 nocí během okruhu s polopenzí v hotelích 3* a 4 noci ve 4* hotelu Tangerine s polopenzí, služby česky či slovensky hovořícího průvodce, vstupy dle programu, transfery z/na letiště v cíli zájezdu, povinné pojištění cestovní kanceláře ve smyslu zákona 159/99 Sb.
V ceně zájezdu není zahrnuto: Doporučený příplatek za cestovní pojištění, povinné vízum na Srí Lanku si musí klienti zajistit individuálně na stránkách.https://eta.gov.lk/slvisa/
UpozorněníMinimální počet pro realizaci zájezdu je 8 PAX. Nápoje během oběda a večeře nejsou zahrnuty v ceně 



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.