Thajsko - pohodová turistika

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Thajsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem od 64 000 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Horské pralesy, exotika a tropické ostrovy Andamanského moře

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy.

2. den

Přílet do Bangkoku (Krung Thepu – Města andělů). Ubytování na jednu noc. Návštěva chrámu Wat Pho s obrovskou sochou ležícího Buddhy. Večer zažijeme kulturní šok na životem pulsující Khaosan Road a seznámíme se také s vynikající thajskou kuchyní.

3. den

Brzy ráno z Bangkoku krátký přesun smluvní dopravou do městečka Ayutthaya. Zažijeme kontrast neskutečného klidu a pohody v zahradách letního královského paláce Bang Pa-In Royal Palace. Návštěva chrámového komplexu Wat Mahathat (UNESCO) s ikonickou hlavou Buddhy zarostlou do kořenů stromů. Přesun nočním vlakem s lehátkovou úpravou do oblasti Chiang Mai na severu Thajska.

4.den

Ráno příjezd do kouzelného městečka Chiang Mai (Růže severu). Ubytování na jednu noc. Prohlídka nejkrásnějšího buddhistického chrámu severního Thajska Wat Phra That Doi Suthep v horách nad městem s fantastickými výhledy do kraje. Večer návštěva rušného tržitě s pravou asijskou atmosférou.

5. den

Zahájení 3denního treku pralesem s místním průvodcem za poznáním zdejších horských etnik a krásné přírody (denně 4-6 hod, ↑denně 300-500 m, ↓denně 300-500 m). Poznání zvyků a obyčejů etnika Karenů, spaní u místních v nefalšovaném homestay.

6. den

Celodenní túra přes horské vesnice, rýžová políčka, nádhernou divokou džunglí s fantastickými výhledy a s obědem u místních. Koupání a odpočinek u řeky Mae Taeng nebo vodopádu ukrytého v džungli. Pozorování slonů. Krátká plavba na bambusovém voru peřejemi řeky Mae Taeng. Nocování v homestay z etnika Lahu v domech na kůlech nad vodnatým tokem řeky.

7. den

Dopolední plavba na bambusovém voru do vesnice etnika Meo. Střídají se klidné a divoké peřejnaté úseky řeky hluboce zaříznuté v úzkém údolí se svahy porostlými bujnou tropickou vegetací. Návštěva vyhlášených čajovníkových plantáží. Večer návrat do Chiang Mai, ubytování na dvě noci.

8. den

Návštěva světoznámého Zlatého trojúhelníku při hranicích Thajska, Laosu a Myanmaru – na motorovém člunu přes řeku Mekong a na skok do Laosu na tradiční trh Don Sao (bude-li otevřená hranice), panoramatický výhled na trojmezí (Laos, Myanmar a Thajsko) od chrámu Phrathat Pukhao na kopci. Cestou zastávka u horkých pramenů Maekhajan, bíle zářícího chrámu Wat Rong Khun a ve vesnici karenského kmene Padaung ženy s žirafími krky. Pozdní návrat do Chiang Mai.*

9. den

Místní přelet z Chiang Mai do světoznámé ostrovní oblasti Krabi. Smluvní dopravou na ostrov Kho Lanta v Andamanském moři. Ubytování na dvě noci. Odpolední a večerní koupání v průzračném moři a odpočinek na písčité pláži.

10. den

Na skútru, na kole nebo v pronajatém autě s řidičem projížďka kolem kouzelného ostrova Kho Lanta – po pobřežních silničkách i šotolinových cestách ke krasovým jeskyním, vodopádům, chrámům, kolem pláží a za úchvatnými výhledy (max 70 km, ↑max 1300 m, ↓max 1300 m). Cesta se dá zkrátit, výjezdy k jeskyním a vodopádům vynechat.

11. den

Smluvní dopravou krátký přejezd do oblasti Ban Ao Nang, ubytování na dvě noci. Odpoledne plavba lodí do vesničky Ao Nang, kam se jinak než lodí nedostanete. Odpočinek na pláži a úchvatný západ slunce.

12. den

Na tradiční lodi, tzv. Long-tail boat plavba se zastávkou na 4 ostrovech – světoznámé pláži Pranang beach, Tup Island s písečnou kosou, Chicken Island se skvělými podmínkami pro šnorchlování a Poda Island s majestátnými skalními útesy.

13. den

Smluvní dopravou na letiště do Krabi a místní přelet do Bangkoku. Ubytování na jednu noc. Dokončení prohlídky města - Wat Phra Kaeo (chrám smaragdového Buddhy) – nejposvátnějšího buddhistického chrámu v Thajsku, prohlídka staré čtvrti Ratanakosini.

14. den

Brzy ráno odjezd z Bangkoku na unikátní Maeklong Railway Market, kde mezi domy středem tržiště projíždí 8x denně vlak. Přejezd na plovoucí trhy Damnoen Saduak Floating Market – poslední chutě, vůně a barvy opravdového Thajska. Návrat do Bangkoku brzy odpoledne, poslední nákupy. Večerní nebo brzký ranní odlet do Evropy.

15. den

Návrat do Prahy.

8. den

Cesta na sever se zastávkou u horkých pramenů Maekhajan do městečka Chiang Rai s bíle zářícím chrámem Wat Rong Khun a blankytně modrým chrámem Wat Rong Suea Ten. Návštěva vesnice karenského kmene Padaung ženy s žirafími krky. Zastávka na proslulých čajovníkových plantážích produkujících vyhlášené oolongové čaje. Pozdní návrat do Chiang Mai.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.