Poznávací okruh Tuniskem z pevniny na Djerbu

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Tunisko, Tunisko (pevnina), Monastir/Skanes
Název ubytování Poznávací okruh Tuniskem z pevniny na Djerbu
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 18 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Program zájezdu
1. den: Praha - MonastirOdlet z Prahy, přílet do Monastiru, transfer do hotelu na úrovni 3* nebo 4*, ubytování v Monastiru nebo Sousse a večeře.
2. den: Tunis - Kartágo - Sidi Bou SaidPo snídani odjezd do Kartága a prohlídka archeologických vykopávek Římany zničeného města a pozůstatků jeho přístavu. Po prohlídce Kartága návštěva romantické vesničky Sidi Bou Said a starého města Tunis. Ubytování a večeře v hotelu na úrovni 3* nebo 4* v Hammametu.
3. den: Zriba El Alia - Zaghouan - Oudna - Port El Kantaoui - SoussePo snídani návštěva berberské vesničky Zriba El Alia. Návštěva městečka Zaghouan, kde se nachází římský vodní chrám, akvadukt, kterým bylo zásobováno Kartágo pitnou vodou. Pokračování do Oudhny a návštěva tamního archeologického naleziště. Poté zastávka v Port El Kantaoui, nejzajímavějšm jachetním přístavu v Tunisku. Ubytování a večeře v hotelu na úrovni 3* nebo 4* v Sousse.4. den: Kairouan - El Jem - Monastir - SoussePo snídani návštěva a prohlídka města Kairouan, včetně Aghlabovy vodní nádrže, velké mešity Okba Ibn Nefaa a prohlídky hrobky lazebníka a přítele proroka Mohameda Ebii Zaamate El Balaoui. Návštěva obchodu s koberci a suvenýry. Pokračování do městečka El Jem a prohlídka řísmkého kolosea, jednoho z nejzachovalejších na světě. Přejezd do Monastiru a prohlídka mauzolea prvního tuniského prezidenta Habiba Bourghiby. Ubytování a večeře v hotelu na úrovni 3* nebo 4* v Sousse.
5. den: Sbeitla - TozeurPo snídani návštěva archeologického parku Sbeitla. Následuje projížďka drožkami v největší oáze El Djerid a projížďka terénními auty do horských oáz saharského atlasu Chebika a Tamerza. Ubytování a večeře v hotelu na úrovni 3* nebo 4* v Tozeuru.
6. den: Douz - Matmata - Toujane - DjerbaPo snídani návštěva solného jezera Cott El Djerid, projížďka na velblouchech v písečných dunách Sahary v Douz. Poté návštěva unikátního berberského obydlí troglodytu v Matmatě. Prohlídka kulis filmů Star Wars s možností extra obědu. Pokračování horskou cestou s foto pauzou u berberské vesnice Toujane a přejezd na Djerbu. Ubytování a večeře v hotelu na úrovni 3* nebo 4* na Djerbě.
7. den: DjerbaPo snídani návštěva vesničky Djerba Hood, synagogy El Ghriba a městečka Houmt Souk. Ubytování a večeře v hotelu na úrovni 3* nebo 4* na Djerbě.
8. den: Djerba - PrahaTransfer na letiště, odlet do Prahy.
 



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.