Vietnam

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Vietnam
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem od 56 300 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Rájem vápencových útesů a rýžových políček

Program zájezdu

1.-2. den

Let z Prahy do hlavního města Vietnamu, Hanoje. Dle času příletu: procházka uličkami starého města, želví jezero Hoan Kiem s chrámem Ngoc Son na malém ostrůvku uprostřed jezera, první ochutnávka místní vynikající kuchyně.

3. den

Krátký přesun do městečka Ninh Binh na jih od Hanoje. Na vypůjčených kolech krajinou vápencových mogotů ke starodávnému chrámu Thai Vi a k jeskynní budhistické svatyni Bich Dong (20 km, ↑50 m, ↓50 m). Pěšky výstup ke svatyni Quan Am (0,5 hod, ↑100 m, ↓100 m), dechberoucí výhledy na řeku Ngo Dong uprostřed rýžových políček a vápencových skal.

4. den

Nezapomenutelná plavba na pramici po řece sytě zelenou krajinou sevřenou vysokými vápencovými útesy, přes množství malých jeskyň v oblasti Trang An (UNESCO). Odpolední návštěva největšího budhistického chrámového komplexu celého Vietnamu Bai Dhinh Pagoda.

5. den

Túra v největším, nejstarším a z hlediska druhové bohatosti nejvýznamnějším národním parku Vietnamu Cuc Phuong. Procházka deštným pralesem, návštěva tisíciletého stromu Terminalia myriocarpa a záchranného centra pro ohrožené druhy lidoopů (5 hod, ↑300 m, ↓300 m). Noční přejezd pohodlným lehátkovým autobusem.

6. den

Brzký ranní příjezd do nejznámějšího horského centra severního Vietnamu, městečka Sapa, snídaně a ubytování v hotelu na 1 noc. Prohlídka centra a dominanty města - kamenného kostelíku z 20. století. Odpolední prohlídka biologické zahrady Ham Rong, nádherné výhledy na protější hřeben Fansipanu a údolí Muong Hoa.

7.-8. den

Dvoudenní výstup na nejvyšší horu Vietnamu i celé Indočíny Fansipan (3143 m). První den přejezd do sedla Tram Ton (1900 m), nejvýše položeného sedla ve Vietnamu. Celodenní výstup do kempu pod vrcholem ve výšce 2800 m, nocleh v jednoduchých chatičkách. Druhý den dokončení výstupu a sestup zpět do sedla (celkem za 2 dny 12 hod, ↑1500 m, ↓1500 m). Alternativně možnost sjet z vrcholu lanovkou (7-8 hod, ↑1250 m, ↓200 m).*

9. den

Celodenní výlet údolím Muong Hoa s nádhernými terasovitými rýžovými políčky a osadami. Vodopády a stejnojmenná vesnice Cat Cat, návštěva vesniček Tan Van a Lao Chai s tradičním životem etnické menšiny Hmongů (7 hod, ↑300 m, ↓500 m). Místní dopravou návrat do hotelu. Noční přejezd pohodlným lehátkovým autobusem.

10. den

Ranní příjezd na ostrov Cat Ba do stejnojmenného městečka na jihu ostrova. Odpočinkový den. Snídaně a ubytování v hotelu na 3 noci, prohlídka městečka Cat Ba a nefalšované vietnamské tržnice, procházka po pobřeží, pozorování života místních rybářů. Možnost výstupu na vyhlídku nad městem.

11. den

Do nitra ostrova, do NP Cat Ba. Pěšky výstup na vrchol Ngu Lam (177 m) (2 hod, ↑ 200 m, ↓200 m). Prohlídka jeskyně Hang Trung Trang a jeskynní nemocnice Han Quan Y. Návštěva přístavu v severní části ostrova, procházka k svatyni po bambusovém mostě.

12. den

Plavba nádhernou krajinou s vápencovými mogoty do zátoky tisíc ostrovů Lan Ha Bay, výhledy do světoznámé zátoky Ha Long Bay (UNESCO). Kajaking přes malé jeskyně a tunely ve vápencových skalách. Oběd na lodi. Za příznivého počasí možnost koupání. Zpáteční plavba plovoucími vesničkami. Večerní návrat do hotelu.

13. den

Dopolední návštěva kanonové pevnosti nad městečkem Cat Ba. Odpolední přesun do Hanoje.

14. den

Dokončení prohlídky Hanoje - návštěva citadely Thang Long a téměř tisíciletého chrámu literatury. Odpolední nákupy. Večerní nebo ranní odlet.

15. den

Návrat do Prahy.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.